FAQ

Een runningtour is een rondleiding met een gids in hardloop tempo. We stoppen bij bezienswaardigheden waarbij je uitleg krijgt van de gids. Een sportieve manier om de omgeving te leren kennen!

Ook bij Runningtours-maashorst gelden voorzorgsmaatregelen om het corona virus in te perken. Meer informatie lees je hier.

De gids spreekt Nederlands en Engels.

Tijdens de tour zullen we bij bezienswaardigheden stoppen. Je krijgt dan uitleg van de gids. Wil je dit niet? Geef dit dan van tevoren door aan de gids.

Tuurlijk! De Maashorst is zo mooi dat het graag op de gevoelige plaat vastgelegd wordt.

Voordat we de tour starten krijg je korte instructies wat te doen wanneer we grazers tegen komen. We houden te allen tijde de veiligheidsregels in acht!

Ga naar de pagina [Boek een tour] en vul het formulier in. Dit is een reserveringsaanvraag. Je krijgt een eerste mail met de ontvangstbevestiging van je verzoek. De gids zal contact met je opnemen voor je reservering door te spreken. Na akkoord ontvang je nog een reserveringsbevestiging per mail.

Wil je een afwijkende tour, ook dat is mogelijk. Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

De tour kan gegeven worden voor 1 tot maximaal 10 personen.

We proberen binnen 2 dagen te reageren op je reserveringsaanvraag. Heb je na 2 dagen nog niets vernomen van ons, dan is mogelijk de aanvraag niet goed doorgekomen. Check eerst je spam folder. Staat daar niks in? Boek de tour opnieuw, of neem contact met ons op.

Check eerst je junk/ spam folder van je mail. Heb je daar ook geen mail in ontvangen, neem dan contact op met de gids via het contact formulier of per telefoon.

De tour gaat ook door bij slecht weer. Wanneer zwaar noodweer zoals storm en onweer is voorspeld houden we o.a. buienradar vlak voor aanvang nauwlettend in de gaten, en wordt de tour afgelast als we jou veiligheid niet meer kunnen garanderen. Ook bij gladheid door ijzel gaat de tour niet door. Wanneer de tour afgelast wordt, word je hier telefonisch van op de hoogte gebracht.

Helaas is ook in de Maashorst de eikenprocessierups actief. De overlast begint rond mei en eindigt rond half juli. Indirect kunnen de brandharen uit de nesten later nog voor overlast zorgen. Krijg je uitslag of last tijdens de tour, de gids is voorzien van tape, verkoelende gel en antihistamine pillen voor eerste hulp. Meer informatie over de rups vindt je hier.

De insteek van een runningtour is dat we hardlopen. Maar ik geef ook de tour op wandeltempo. Echter is dan de afstand en tijd die we afleggen tijdens de tour afwijkend, en zullen we samen kijken welke afstand dan gewenst is. De kosten zullen dan na ratio berekend worden.

Je kan contant betalen (liefst gepast, de gids heeft geen groot wisselgeld bij), middels pin, en een tikkie.

Het startpunt wordt afgesproken bij de reserveringsbevestiging. Dit is bij alle tours de  parkeerplaats die grenst aan de betreffende tour. Het is helaas niet mogelijk dat de gids je ophaalt bij je accomocatie i.v.m. de corona voorzorgsmaatregelen. Je krijgt de locatie en tijd van de start per mail bevestigd.

Voor een wijziging van je reservering zoals bijvoorbeeld een verandering van de tour, datum, tijd of aantal personen, neem dan contact op met de gids via het contact formulier of per telefoon.

Wil je de reservering annuleren? Neem dan contact op met de gids per telefoon of via het contact formulier. 

Share this Page